AGENDA
  • Geen evenementen

De Grote Avond van het Gilde

De Tweede Grote Avond van het Gilde

Op woensdag 29 oktober is er weer een Grote Avond van het Gilde. Net als vorig jaar i.s.m. Atak, maar nu op de mooiste locatie van Enschede: Theater Concordia!

De Grote Avond is een seated concert met het neusje van de zalm van Twentse singer-songwriters en een solo set van een gerenommeerde gast: Bertolf!

Op de grote avond spelen namens het Twents Songschrijvers Gilde: Tenfold, Timothy Drake, Mijke Breepoel en Thozes. Samen spelen zij éen set waarbij zij regelmatig elkaar als band zullen begeleiden.
De andere helft van de voorstelling wordt door Bertolf verzorgd, solo, maar met zijn mooie liedjes en briljante gitaarspel.

Over de muzikanten van de avond:

Bertolf is wereldberoemd in Nederland, heeft enkele top 10 hits en 4 albums onder eigen naam uitgebracht en is daarnaast bekend als gitarist/snarenwonder (bij oa Ilse de Lange en Lorrainville), theatermaker (met Kasper van Kooten en met Her Majesty) en tegenwoordig ook als lid van de band Color Reporters. Klinkt als Beatles, James Taylor, Elliot Smith.

Thozes is een Twentse Vlaming die vlammende melancholische popliederen schrijft en ze met prachtige ietwat hese stem brengt. Klinkt als Elliot Smith, Posies, Alex Chilton

Tenfold is een ster in wording in Twente en daarbuiten. Zij maakt eigentijdse alternatieve folk ergens tussen First Aid Kit, Regina Spektor en Jaap Fisher. Soms lieflijk, soms venijnig, zeer muzikaal, en ze brengt het ook nogal eens heerlijk cynisch humoristisch.

Mijke Breepoel stond eerder dit jaar plots in de finale van songschrijversprogramma The Hit (RTL5), haar lied “Celebrate the Rain” werd in de uitvoering van Eva Simons en Sidney Samson een dikke hit in Nederland. Maar ze zingt zelf ook minstens zo hemels.

Timothy Drake is bekend als zanger van de bekendste Queen tribute band van Nederland (Queen Forever), maar schrijft ook eigen werk. Denk aan Manic Street Preachers, Radiohead en… Queen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *